Cuijk

Cuijk, een complete verrassing…

Voor een gemeente met een kleine 25.000 inwoners heeft Cuijk opvallend veel voorzieningen en faciliteiten voor inwoners, ondernemers en toeristen. De charme van zijn kleinschaligheid in combinatie met de veelzijdigheid aan mogelijkheden, maakt Cuijk – samen met de kerkdorpen Beers, Haps, Katwijk, Linden, Sint Agatha en Vianen – tot een uitgelezen plek om te wonen, werken, ondernemen, winkelen en recreëren.

In onderstaande films ziet u het allemaal voorbijkomen. Wij hopen dat u er met plezier naar zult kijken en dat u zult bevestigen dat wat Cuijk te bieden heeft, inderdaad een complete verrassing is. De film bestaat uit vijf hoofdstukken die u kunt bekijken door hieronder op ‘hoofdstukken’ te klikken.

Wonen in Cuijk

Wonen in de gemeente Cuijk is heel plezierig. Dat is geen wonder met de ongeëvenaarde ligging aan de Maas en een natuurlijke schoonheid, zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen.
Strategische ligging
Ingebed tussen autosnelweg, rivier en spoorlijn, is de situering van Cuijk met recht uniek te noemen. Pal aan de rijksweg A73/E31, zijn er snelle directe verbindingen met Nijmegen en Venlo en richting Randstad. De ligging op exact de helft van

het traject Rotterdam – Ruhrgebied biedt interessante afzetperspectieven. Niet alleen in Nederland maar ook in het Duitse achterland. Dit biedt een potentieel van tientallen miljoenen consumenten.
Net over de grens ligt op twintig autominuten airport Weeze. Een half uurtje verderop ligt de luchthaven van Düsseldorf. Vliegveld Eindhoven is slechts 55 kilometer rijden. Via de drukbevaren Maas is Cuijk makkelijk bereikbaar.

De Maasspoorlijn vormt een belangrijke schakel in het netwerk van railverbindingen. Station Cuijk is op de lijn Nijmegen – Roermond een strategisch vertrek-en aankomstpunt. Daarnaast zijn er buslijndiensten met omliggende dorpen.

Cuijk bouwt!
In diverse wijken en dorpen van de gemeente Cuijk wordt hard gewerkt aan bouwprojecten.

Vooral in het centrum van Cuijk zijn er veel bouwactiviteiten.

 

Steeds meer voorzieningen in Cuijk krijgen, in bouwkundig opzicht, het predicaat ‘levensloopbestendig’.

Dat wil zeggen dat er zodanig woningen worden gebouwd dat mensen er gedurende verschillende fasen van hun leven in kunnen (blijven) wonen. Op diverse locaties verrijzen appartementengebouwen, al dan niet gecombineerd met dienstverlening en maatschappelijke voorzieningen. Deze woningen bieden comfort volgens de nieuwste inzichten.

Voorzieningen
De mate waarin allerhande voorzieningen aanwezig zijn, bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van leven en het woonplezier. In elk opzicht is het voorzieningenniveau in de gemeente Cuijk uitstekend.

Winkelen

Winkelcentrum Cuijk 

Het centrum van Cuijk kent een gevarieerd winkelaanbod. Een kleine 6.000 m2 winkelruimte is gereserveerd voor de dagelijkse boodschappen. Met enkele supermarkten, drie slijterijen, twee bakkers, een slager, een viswinkel en meerdere drogisterijen kunt u hier prima terecht voor al uw dagelijkse benodigdheden.
Maar het winkelcentrum in Cuijk is meer dan dat!

U bent meer dan welkom bij een van de vele winkels die gespecialiseerd zijn in zaken als mode, luxe, sport, woning inrichting, etc. Het centrum heeft een aanbod van maarliefst 12.000 m2 in deze niet-dagelijkse artikelen.

 

Cuijk beschikt bijvoorbeeld over bekende landelijke ketens zoals Blokker, HEMA en de C&A, maar ook over speciaalzaken met bovenregionale bekendheid zoals Via Cannella en Ap Art.

 

Voor informatie over de winkels in Cuijk kijkt u op de website Winkelen in Cuijk