De laatste loodjes

Er is geen weg meer terug . Ons huis in Eindhoven is eindelijk verkocht en de verhuisdatum staat vast, dat is 14 december 2013.

De voorzichtigheid en nauwkeurigheid van alle vorige webberichten valt hiermee weg.

Er is geen tijd meer om iets anders te doen dan 7/24 doorsprinten naar de eindstreep. Wat dan op dat moment  klaar is is meegenomen en wat niet klaar is , dat is dan jammer maar niet essentieel ( om te overwinteren). De onderstaande berichten en bijbehorende foto’s zijn dan ook een snelle momentopname voor diegenen die toch wel willen weten of het gaat lukken.

De speciale houtvergasser/kachel komt rechtstreeks op transport van de fabriek uit Bayreuth Duitsland. Tot onze eigen verbazing lukt om met de vriendelijke chauffeur en een paar stevige kerels de kachel op zijn plaats te krijgen. De pallet weegt 260 kg…

De kachel is meer dan op tijd , maar ik heb nog geen bedrijven gevonden die het installatieschema wilen/ kunnen maken en het geheel installeren. Een uitdaging dus.

OKTOBER 2013 (1)

Het binnen en buitenhoutwerk is behandeld met speciale Tung olie, dan blijft de kleur mooier. Ook heeft René de schilder een proefstuk opgezet voor de buitenwanden. De gele kleur heeft meer uitstraling dan wit, maar daar gaan we eerst nog eens een winter over nadenken of die het wordt.

OKTOBER 2013 (2)

Hier komen Nico van de firma Copernicus en zijn vrouwelijke collega Willeke om de PV panelen (stroom opwekken) en Zonnecollectoren (voor warm water).

OKTOBER 2013 (3)

 

 

Eindelijk een fatsoenlijke en veilige deur om de garage te kunnen afsluiten. Zeer professioneel gemonteerd door de de firma Verbeco

NOVEMBER 2013 (3)

NOVEMBER 2013 (1)

Ondertussen wordt door het bedrijf van Jurgen van der Heijden meestal  alleen , maar soms met en collega de hele kelder ( ongeveer 100 m2) van een verlaagd en geïsoleerd plafond voorzien.

NOVEMBER 2013 (2) Het ziet er echt heel strak uit en dat binnen een week.

Wat een week later niet te voorzien was , is dat bij de kelderplafond werkzaamheden op 3 plaatsen de riolering was geraakt. Het resultaat is één grote chaos en nog erger deze schade , de riolering ligt in de betonvloer is niet met traditionele technieken te repareren.

NOVEMBER 2013 (11)

De firma M.Jonkers uit het nabijgelegen Haps is zeer snel ter pleek en zij schatten in dat de schade te repareren valt met een “in lining”techniek. Daarbij wordt met een mobiele camera de schade gelokaliseerd en vervolgens van binnen uit een nieuwe beschermlaag aangebracht ( tegen een astronomisch bedrag…).

NOVEMBER 2013 (13)

NOVEMBER 2013 (12)

Slechte foto, maar het ligbad voor de “Dame(s)”  is gearriveerd, uit Duitsland wederom.

NOVEMBER 2013 (14)

Ja, Davy Manders de tegelzetter  had het beloofd. We gaan dat (zeer ) moeilijke klusje , de ronde ” Flow-Wave Wand”, opknappen met grote precisie. Hier wordt de man met de langste ervaring “van stal gehaald” , de vader van Davy en dat is Mari. Eerst wordt ik nog s’morgens zeer vroeg uit bed gebeld door Davy : het past niet..! De 35 naturstenen platen hebben allemaal een specifiek patroon en ze passen niet tegen/ onder/ naast elkaar. Een dag later maken we de hele woonkamer =leeg en proberen op de grond of de puzzel op te lossen is. Het is niet 100 % , maar toch meer dan goed genoeg vinden wij.

NOVEMBER 2013 (7)

De muur is klaar ,natte muur…

NOVEMBER 2013 (8)

Nu de muur even in het zonnetje zetten , dat verdienen Mari en Davy Manders.  SUPER !!!NOVEMBER 2013 (16)

De binnendeuren zijn ook al gemonteerd door Fred  Mossel de meestertimmerman die op zijn zeventigste nog werkt als en jonge vent.

NOVEMBER 2013 (17)

De keuken is geplaatst door de firma van  Edwin Kusters. Al het beslag wordt geleverd door de firma Grass ( loopt als een speer/zonnetje). Later komt Edwin ook de badkamer meubels, de toiletmeubels en de bijkeukenmeubels plaatsen

NOVEMBER 2013 (19)

In de slordige kartonnen doos zit een gietijzeren onderstel voor de grote (150cm) ronde eettafel die net als het aanrechtblad in zwart graniet wordt uitgevoerd

NOVEMBER 2013 (15)

Alle volgende foto’s zijn het domijn van mijn echtgenote Illa. Zij heeft samen met Peter Graat de tuinontwerper  al haast twee jaar lang plannen om de tuin “wild en natuurlijk”te laten aanleggen volgens de inzichten van Piet Oudolf ( bekend  tuinarchitect)

Eerst wordt de tuin opgehoogd

NOVEMBER 2013 (4)Peter Graat houdt goed in de gaten of de tekening wordt opgevolgd.NOVEMBER 2013 (5)

Na het terras worden de tuinpaden aangelegdNOVEMBER 2013 (6)

Hier Wouter van Gent samen met Maurice die al eerder onze grondwaterbron heeft gemaakt en nu het hele karwei heuvels,  tuin en bestrating heeft aangenomen.

NOVEMBER 2013 (9)

De tuin begint vorm te krijgen. De boom aan  de linkerkant is een Dogwood uit Eindhoven…

NOVEMBER 2013 (18)

De planten zijn gearriveerd en hier is ook Wout de wertuigbouwkundige.

NOVEMBER 2013 (20)

Nu komt ook Peter Graat in beweging. Hij kan niet van de planten afblijven.

NOVEMBER 2013 (21)

We zijn nog niet klaar

NOVEMBER 2013 (22)