Het plaatsen van de binnenwanden

Na een heleboel gepuzzel en gereken , kom ik uit op een totaal ruim 200 m2 binnenwanden . Daar hebben we bij elkaar ( tweezijdig plaatmateriaal) 450 m2 Fermacell platen van 12,5 mm dik voor nodig. Fermacell omdat dit ecologisch verantwoord materiaal is. Op Gipsplaten kun je namelijk niet met leemstuuk werken. Zes pallets om 6.00 uur afgeleverd in “Kuik”.  Gelukkig met een “Kooi aap” ( soort vorkheftruck) vlak voor de deur laten bezorgen. Die platen zijn namelijk loodzwaar.

JULI 2013 (1) JULI 2013 (2)

Eindelijk de eerste binnenwand op de nieuwe vloer.

JULI 2013 (3)

Hier de nieuwe timmerman Ruud die in afwezigheid van Gijs ( vijf weken op vakantie naar Brazilië) de werkzaamheden overneemt.

JULI 2013 (9)

Dit is wat Ruud het liefste doet. Wanden monteren en veel; schroeven met liefde en plezier er in draaien.

JULI 2013 (12)

Het heeft lang geduurd , maar ben ik zelf ook weer eens. Onder toezicht van Ruud hanteer ik hier de lijmspuit. De Fermacell platen worden namelijk op de naden met een speciale lijm dicht gekit, sterker dan de plaat zelf.

JULI 2013 (11)

Op de eerste verdieping moet nog heel wat gebeuren voordat we muren kunnen plaatsen. Op de één of ander onverklaarbare reden moet hier het vloerniveau nog 15 cm omhoog , op de begane grond is dat 10 cm. De opbouw van de badkamer en toilet vloer wordt daarom als volgt opgebouwd : Eerste alle waterleidingen vooraf aanleggen en ook de elektriciteitsleidingen, 6 cm isolatieplaten daarop stalen zwaluwstaartplaten , dan een gegalvaniseerd wapeningsnet waarop de verwarmingsslangen worden bevestigd en dan ongeveer 6 cm “beton” cementen dekvloer. Als laatste komt hier over een paar weken  een lijmlaag met natuursteen  ( Muschelkalk uit Frankenland) als afwerking.

JULI 2013  (15)

Dat betekent wel een kleine kubieke meter betonmortel “met het handje aanmaken en in emmers naar de eerste verdieping hijsen. Dat duurt dus ongeveer 6 à 7 uur met drie man en veel zweet. Hier is onze ” beul de GVR ( ex-uitsmijter bij discotheken) ” Ruud , natuurlijk geboren in Den Haag anders kun je niet over zo’n verfijnd gevoel van humeur beschikken. Heel de dag gieren van de pret met Ruud. Hij houdt van oude Cadillacs , heeft zelf een hele mooie  en natuurlijk de langste  , past nauwelijks in de garage.

JULI 2013  (16)

Hier onder Jelle die Ruud heeft gespot en meegenomen, met dank.  Jelle houdt meer van het strakke en gladde werk. Alles moet kloppen en nauwkeurig nagemeten.

JULI 2013  (17)

Speciaal voor mijn 4 kinderen die zo druk bezig zijn met werken en studeren dat ze zich tot nu toe nauwelijks op de bouw hebben kunnen vertonen. Zielig hèh.  Zoals wij bouwvakkers op de strobouw zeggen : ” dit is geen job voor Sissies  ” ( met één uitzondering Sissy de strobouw prinses).  De onderstaande foto geeft een aardig beeld van logeerkamer 2 . Hier zal in de toekomst, schat ik in, het spoor toch wel toe leiden gedreven door culinaire en spirituele ( =wijn) driften.

JULI 2013  (18)

Logeerkamer 1 ligt ernaast. Kunnen jullie onderling wel uitmaken wie in logeerkamer 1 of 2 mag slapen. Ja, ik houd jullie uit elkaar en daarom wordt op de plaats waar de balk op de grond licht nog een scheidingswand opgetrokken.

Hier onder kijk je rechts tegen de wand van de badkamer en de kolom in het midden komt gedeeltelijk in de wand van de keuken. Links van de kolom komt de keuken en in de gang ( muur moet er nog komen , maar gaat vrijwel door de kolom) zie je dan nog een stuk van de houten kolom. De grote stapel hout staat dus volledig in de keuken en deze SLS ( 89×38 mm) balken  worden in alle binnenmuren gebruikt.

JULI 2013  (21)

Daar ben ik zelf weer met mijn meest trouwe kameraad. Dit is een fraai stuk van de kamer met een deel van de lichtkoepel en fraaie plafondetails.

JULI 2013  (20)

Ons “Aardehuis” lijkt net in het bos te staan en zo voelt het ook , midden in de natuur.

JULI 2013  (22)