Ruw Hout Skeletbouw – De firma SPIB is klaar met de werkzaamheden

Op donderdag 22 november zijn de werkzaamheden van de firma SPIB klaar. Patrick Put en zijn medewerker Leo  hebben hun ” kunstwerk ” beëindigd.  Zelf kan ik ook redelijk uit de voeten met timmerwerkzaamheden , maar wat er  tijdens de afgelopen drie maanden ( veel slecht weer met regen gehad , wat extra tijd heeft gekost) is afgeleverd door de beide heren / vakmeesters  is zeldzame en grote klasse !  Chapeau !  Er is altijd met een goed humeur is er zeer gestadig doorgewerkt gedurende de afgelopen periode.

De bouwwijze van de firma SPIB is speciaal ontwikkeld voor HoutSkeletBouw in combinatie met strowanden. In feite zijn de originele tekeningen van Orioarchitecten veranderd en aangepast aan deze specifieke bouwwijze. Dat valt pas goed op als je  in het bouwwerk staat. De houten kolommen van 19 x 39 cm  en de vele details , zoals bijvoorbeeld de dubbelgekromde vlakken op het dak van van de woonkamer, geven een hele bijzonder uitstraling en karakter aan het bouwwerk. Je voelt het gewoon, het lijkt wel of  het bouwwerk “leeft”. Dat belooft nog wat als we deze constructie later gaan vullen met strowanden.

De onderstaande foto’s heeft Patrick Put  gedeeltelijk vanuit zijn  hijskraan gemaakt als afsluiting van zijn werkzaamheden .