Werkzaamheden in Augustus

Als er mensen zijn die nu denken , wat gebeurt er weinig in Cuijk. Dan klopt dat niet. In tegenstelling er is juist erg veel gebeurd, maar ik heb zelf te weinig tijd en energie over om de website bij te werken. Ik ga nu snel een inhaalslag maken met veel foto’s en minder tekst.

Bekende gezichten. De mannen van de firma Baens uit België die de laatste (binnen) deuren komen plaatsen

Augustus 2013 (22)

Dit is de deur in de woonkamer die naar de kelder gaat. Een beetje fors uitgevallen , maar het is dan ook een buitendeur qua uitvoering, beveiliging en isolatie.

Augustus 2013 (16)

Met deze dubbele en vier dubbele deuren is de serre compleet.

Augustus 2013 (15)

Vanuit de serre omhoog zie je dit beeld van 4 dakramen

Augustus 2013 (12)

Ja, het is bijna niet te geloven, maar mijn oudste zoon laat zien dat hij ook mee kan werken. Hij blinkt vooral uit in opruimen , vegen en de rest van de personeel motiveren met zijn aanwezigheid.

Augustus 2013 (17)

Vader en zoon ? Nee dit zijn weer Fons en Sjaak de electriciëns. Ze hebben er zoals altijd weer zin in.

Augustus 2013 (10)

De meterkast van Fons. Hier komt alles bij elkaar en het wordt nog veel gecompliceerder en dat allemaal zonder tekening…

Augustus 2013 (21)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verlaagde plafond in de “binnencirkel”van het huis . Er liggen hier kilometers electriciteitsdraad en waterleiding door heen.

Augustus 2013 (18)

 

Ventilatiekanalen gaan door de muur van de slaapkamer op de eerste verdieping . Buitenkant van de badkamer is te zien.

 

Augustus 2013 (13)

De ventilatiekanalen komen uit in het trapgat en gaan daar naar de twee motorunits, één voor huisventilatie en de andere voor de wasemkap van de keuken, en dan door het dak naar buiten.

Augustus 2013 (14)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier de bijdrage van John en Gholam de loodgieters.

De schacht in de logeerkamer waar al het water bijeenkomt. Koud en warm water en bronwater. Daarnaast is hier de Douche WTW (= warmte terug win unit) gemonteerd , dat is de koperen dikke buis. Uit Douchewater van de eerste verdieping wordt hierdoor 50-60 % energie terug gewonnen.

Augustus 2013 (19)